För studenter på kursen Lungfysiologisk diagnostik (7,5 hp) kurskod 1BA155
Målet med kursen är att studenten ska förvärva kunskaper om klinisk fysiologisk metodik vid funktionsbedömning av andningsapparaten.
Kursplan
Kursinformation
Kursen beskriver klinisk fysiologisk metodik vid diagnostik och funktionsbedömning av lungor hos friska och sjuka. Kursen innefattar föreläsningar, seminarium, praktiska övningar och verksamhetsförlagd utbildning. De teoretiska kunskaperna och praktiska färdigheterna omfattar såväl vuxnas som barns lungfysiologi och patofysiologi. Föreläsningar och praktiska övningar varvas för att förklara och öva standardmässiga lungfunktionsutredningar, samt gen en inblick i de special undersökningar som finns att tillgå.
En stor del av kursen utgörs av verksamhetsförlagd utbildning på fysiologiska kliniker. Där tränas studenten i undersökningsteknik och metodik som till exempel patientmedverkan och bedömning av såväl de kliniska fynden och den tekniska kvalitén på undersökningsresultaten.
I kursen ingår att vara opponent för ett examensarbete,
Välkomstinformation
(Kursen ges nästa gång vårterminen 2023).
Kursen börjar måndagen den 17/1 kl. 09:00.
Med anledning av rådande COVID-19 pandemi kommer alla föreläsningar och seminarier att ske på distans via ZOOM. Följande ZOOM-länk ska användas för ALLA föreläsningar/seminarier:
https://ki-se.zoom.us/j/69363447234
Praktiska övningar och den skriftliga tentamen kräver dock fysiskt närvaro på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna. Vid dessa tillfälle erbjuds handsprit, munskydd och/eller visir till samtliga studenter och alla ska försöka hålla avståndet i den mån det går.
Schema
Se bifogat dokument nedan:
Kursanalys och kursvärdering
Kursutvärdering kommer att genomföras enligt de riktlinjer som är fastställda av Styrelsen för utbildning.
Kontaktuppgifter
Mikaela Qvarfordt
KursansvarigLogga in i Canvas
I lärplattformen Canvas hittar du dina aktuella kurser. Du loggar in i canvas med ditt KI-ID och lösenord.
Student på KI
Här hittar du sådant som rör dina studier och studentlivet på KI. Från studiestart och studietid - till examen och ditt framtida arbetsliv.