För dig som är student på Tandhygienist­programmet Ny student på tandhygienistprogrammet

Grattis till din plats på tandhygienistprogrammet på KI! För att behålla din plats måste du aktivera ditt studentkonto och registrera dig inom angiven tid på programmets inledande kurs. Här hittar du mer information om detta och annat viktigt inför terminsstart. Välkommen!

Om du har antagits i det första urvalet måste du tacka JA till erbjuden plats senast 24 juli 2020, genom att logga in och följa instruktionerna på ”Mina sidor” på antagning.se

För att studera vid KI måste dessutom alla som har blivit antagna aktivera ett studentkonto samt registrera sig på programmets inledande kurs. Detta gäller samtliga sökande som antagits i urval 1, urval 2 eller reservantagningen. Se nedan!

Aktivera studentkonto

Du måste ha ett aktivt studentkonto vid Karolinska Institutet! Är det första gången du är student vid KI måste du själv aktivera studentkontot enligt instruktionerna på sidan Mitt studentkonto. Kontona är klara för aktivering 3 augusti 2020.

Om du redan är student på KI så använder du samma studentkonto som du har sen tidigare.

Registrering på programmets inledande kurs

När du har aktiverat ditt studentkonto ska du registrera dig på programmets inledande kurs.

Du kan registrera dig under perioden 2020-08-03 till 2020-08-12 (kl 23:59). Den som inte registrerar sig på kursen inom utsatt tid anses ha lämnat återbud till sin plats på programmet.

Det är först när du är registrerad som du officiellt räknas som student och får delta i undervisningen.

Den inledande kurs du ska registrera dig på heter Oral hälsa - teori 1, kurskoden är 21TY000.

Du ska registrera dig till första kursen på programmet i Ladok inom angiven tid.  

I Ladok kan du alltid logga in och kontrollera dina uppgifter på programmet. Du kan även själv skriva ut studieintyg efter registreringen. Antagningsbesked kan du skriva ut från "Mina sidor" på antagning.se

Återbud

Vill du lämna återbud till din plats så gör du det via ”Mina sidor” på den nationella sidan antagning.se. Detta är möjligt fram till att registreringen har öppnat den 3 augusti.

Vill du lämna återbud efter att registreringen har öppnat mailar du istället till KI:s egen antagningsenhet antagning@ki.se.

Corona

KI och tandhygienistprogrammet följer självklart alla rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Höstens scheman är till exempel utformade för att minimera antalet fysiska träffar, studentgruppen är uppdelad i mindre grupper och vi ses i större lokaler, för att kunna hålla nödvändig social distans. Merparten av den teoretiska undervisningen kommer också att ske digitalt. Det innebär att det är viktigt att du har tillgång till en dator med webbkamera och mikrofon (externa hörlurar med mikrofon för din mobil går bra). 

Mer information om hur Corona påverkar utbildningens upplägg ges i samband med att vi ses.

Vi vill understryka ditt personliga ansvar att hålla dig uppdaterad om både Folkhälsomyndighetens rekommendationer och KI:s information till studenter om undervisning med anledning av Corona, som uppdateras löpande.

Program- och kursstart 

Terminen inleds med en introduktionsdag med obligatoriskt upprop:

När? Måndagen den 24 augusti 2020, kl 8.30-12.00
Var? Campus Flemingsberg, lokal på Alfred Nobels allé (adress meddelas senare)

Dagen startar med en välkomstceremoni med obligatoriskt upprop och information om utbildningen. På grund av rådande pandemi kommer välkomstceremonin att delas upp i separata aktiviteter mellan 8:30 till 12, där studenterna är indelade i mindre grupper. Mer information om vilken tid och plats du ska delta skickas ut dagarna innan introduktionsdagen.

Efter välkomstceremonin följer introduktionsaktiviteter med studentkåren (Odontologiska föreningen), på eftermiddagen den 24/8, antingen på campus Flemingsberg eller på annan plats i Stockholm. Aktiviteterna fortsätter sedan den 25/8 med kåren. Plats för aktiviteterna meddelas i augusti. För frågor kontakta studentkåren: vordf@ofsthlm.se.

Den 27-28/8 kommer du ha schemalagda tillfällen på Campus Flemingsberg. Sedan fortsätter undervisningen vecka 36. Under dessa dagar kan du även passa på att skaffa KI-kortet som används som passerkort, lånekort och utskriftskort.

Schemat för termin 1 publiceras senast två veckor innan terminsstart på programwebben.

Observera att studierna under hela utbildningen är på heltid.

Om du inte är närvarande på uppropet förlorar du din utbildningsplats! Om du av särskilda skäl inte kan närvara vid uppropet skall du meddela detta till tandhygienist@dentmed.ki.se, före den 21 augusti 2020, kl. 12.00.

Rektor hälsar välkommen till Karolinska Institutet

När? Fredag 4 september 2020, kl. 13.30 till cirka 14.30
Var? Livesändning via länk

Du bjuds då på livesändning med rektors välkomsttal följt av inspiration till ditt nya studentliv på KI.

Länk till livesändningen skickas i början på första terminsveckan till den mailadress du angivit på antagning.se.

Som ny student får du också KI:s populära ryggsäck! Information om var och när du kan hämta den kommer i ditt studentkontomail (@stud.ki.se).

Var hittar jag vilken information?

Övergripande information som bara gäller tandhygienistprogrammet hittar du här på programwebben, bland annat programmets utbildningsplan och en programöversikt där du ser vilka kurser som ska läsas vilken termin, regler för tillgodoräknande av tidigare studier och kontaktuppgifter till programstudievägledaren med flera. Om du kollar runt lite på programwebben innan studiestarten så får du en ganska god bild av vad som väntar under din kommande tid hos oss!

Alla kurser vid KI har en egen öppen kurswebb där du senast två veckor innan kursstart hittar schema, kontaktpersoner och kursplan med litteraturlista. Du hittar länkar till alla kurswebbar i programöversikten här på programwebben. 

Mer information om kursen och kommunikation under kursens gång finns i ett kursrum i KI:s lärplattform Canvas. Kursrummet är bara tillgängligt för studenter som registrerat sig på kursen.

På sidan Student på KI finns generell information samlad om allt annat som du behöver veta som student på Karolinska Institutet, till exempel information om Studenthälsanbiblioteket (KIB)lika villkorregler om examination och fuskstöd för dig med funktionsvariation, info om hur du skaffar ditt KI-kort (passerkort, lånekort mm), kontaktar IT-supporthittar på campus - och mycket mycket mera.

Tandhygienistprogrammets hemvist

Tandhygienistprogrammet ges på campus Flemingsberg. På Alfred Nobels allé 8 finns institutionens utbildningskansli samt Universitetstandvårdens kliniker där den prekliniska och kliniska färdighetsträning sker. I samma byggnad finns bibliotek, studieplatser och restaurang.

Hitta till oss
Sök resa med SL.se

Frågor?

Har du frågor om KI:s tandläkarprogram är du självklart välkommen att kontakta oss! På sidan Kontaktuppgifter finns information om hur du når oss som jobbar med programmet.