För studenter på kursen Vetenskaplig metod (7,5 hp) kurskod 3AH014
Kursen omfattar vetenskapsteori, vetenskapliga metoder samt etik. Vetenskapsteorin lägger grunderna för metodiken och omfattar deduktiv samt induktiv ansats samt vetenskapshistoria. Huvudfokus för kursen ligger dock på de vetenskapliga metoderna. Kursen går igenom både kvantitativ metod (Epidemiologi, experimentell design samt grundläggande statistisk) och kvalitativ metod med fokus på tematisk analys.
Kursplan
Välkomstinformation
Om kursen
Kursdatum: 2024-01-15 - 2024-03-24
Undervisningen utgörs av distansutbildning på halvfart och pågår i 10 veckor. Kursen bedrivs på halvfart vilket innebär 20 timmar studier i veckan och upplägget förutsätter att studietiden på 20 timmar i veckan efterlevs. Obligatoriska moment förläggs till måndagar och/eller tisdagar.
Registrering
Registrering för att behålla din plats och delta i kursen är obligatoriskt. Du registrerar dig själv i Ladok. Registreringsperioden är en vecka före kursstart och tre dagar in i kursen. Mer information om webbregistrering.

Allmän information om kursen
Undervisningen utgörs av distansutbildning. Till detta tillkommer obligatorisk närvaro via webverktyget Zoom genom grupparbeten och artikelgranskningar. Läs igenom den veckoplanering som vid kursstart finns upplagd i Canvas för att planera din tid på ett bra sätt.
Kursens upplägg i övrigt beskrivs i kursplanen, som du förväntas ha läst före kursstarten.
Examination
Examination sker genom individuell skriftlig tentamen, skriftliga inlämningsuppgifter samt muntlig redovisning i seminarieform.
Betygsskalan är Underkänd/Godkänd/Väl godkänd.
Obligatorisk närvaro
För att få godkänt betyg krävs närvaro vid obligatoriska undervisningstillfällen. Examinator bedömer om och i så fall hur frånvaro från obligatoriska utbildningsinslag kan tas igen. Innan studenten deltagit i de obligatoriska utbildningsinslagen eller tagit igen frånvaro i enlighet med examinators anvisningar kan inte studieresultaten slutrapporteras. Frånvaro från ett obligatoriskt utbildningsinslag kan innebära att den studerande inte kan ta igen tillfället förrän nästa gång kursen ges.
Om det föreligger särskilda skäl, eller behov av anpassning för student med funktionsnedsättning, får examinator fatta beslut om att frångå kursplanens föreskrifter om examinationsform, antal examinationstillfällen, möjlighet till komplettering eller undantag från obligatoriska utbildningsmoment, m.m. Innehåll och lärandemål samt nivån på förväntade färdigheter, kunskaper och förmågor får inte ändras, tas bort eller sänkas.
Digitala verktyg och utrustning
Som student behöver du ett bra headset (med USB-anslutning), en webkamera samt en dator med bra internetuppkoppling. Nedan listar vi vilka program vi använder inom kursen och vad de olika programmen används till.
Canvas
Kontakter mellan studenter samt med lärare sker via den webbaserade lärplattformen Canvas. Kursrummet i Canvas öppnas för studenter antagna till magisterprogrammet i arbete och hälsa vid kursstart. Dina inloggningsuppgifter får du när du aktiverar ditt studentkonto. Mer om detta kan du läsa här.
Zoom
Funktion för att delta i möten och föreläsningar via sin dator. Man kan delta med ljud och bild, men det gör man inte alltid. Ibland är man tyst och bara tittar på t ex en föreläsning.
Google Drive
Vår plattform för att spara dokument som andra ska komma åt för att läsa och/eller ändra. Du skapar ditt Google-konto här.
Schema
Här hittar du ett ramschema senast två veckor innan kursstart. Alla obligatoriska moment kommer att vara förlagda till måndagar och/eller tisdagar.
Kontaktuppgifter
Emelie Thern
Kursanasvarig/ExaminatorKatarina Niinisaari Ribba
Utbildningsadministratör/StudievägledareKursvärderingar

Logga in i Canvas
I lärplattformen Canvas hittar du kurswebbar för aktuella kurser i programmet. Du loggar in i canvas med ditt KI-ID och lösenord.

Student på KI
Här hittar du sådant som rör dina studier och studentlivet på KI. Från studiestart och studietid - till examen och ditt framtida arbetsliv.

Magisterprogrammet i arbete och hälsa
Magisterprogrammet i arbete och hälsa utvecklades efter ett initiativ från Regeringen med syfte att kompetensförsörja bland annat Företagshälsovården.