"Som tandläkare får jag utvecklas och vara kreativ"

Socialt arbete och konstnärligt skapande lockade Ida Hallström till tandläkaryrket. År 2013 tog hon examen från tandläkarprogrammet på Karolinska Institutet. Idag är hon verksam som tandläkare på Aqua Dental i Stockholm.

– Jag hade flera vänner som studerade på KI och hade bara hört bra om deras tandläkarutbildning. Jag gillar att utbildningen grundar sig på forskning och att vi redan i termin fyra fick börja ta emot patienter och börja med profylax. Andra skolor börjar mycket senare med det praktiska arbetet. Det är genom det praktiska som man växer som mest. Jag förstår varför KI rankas som en av de tio bästa universiteten i världen och det var tydligt att min studiebakgrund värderades högt när jag träffade potentiella arbetsgivare, säger Ida.

Trivs bra som tandläkare i Stockholm

Sedan 2017 arbetar Ida på tandvårdskedjan Aqua Dental. Där får hon utvecklas och inrikta sig på det hon tycker är roligast.

– Här får jag arbeta nära specialisttandläkare inom alla områden. Det har resulterat i att jag fått chansen att utveckla mina kunskaper inom protetik vilket är det område som jag vill fortsätta att lära mig mer inom framöver. Jag bygger relationer till mina egna patienter, bygger upp stora terapiplaner och utför dem steg för steg.

Ett givande arbete

– Tandläkaryrket är kreativt, stimulerande och utmanande. Man blir aldrig fullärd, säger Ida.

– Det är det som gör yrket så roligt och utmanande. Att jobba som tandläkare kräver ett stort intresse och en stark ansvarskänsla. Man behöver vara förstående, inlyssnande, ödmjuk och ha ett öppet sinne. Funderar du på att söka tandläkarprogrammet på KI vill jag bara säga så här; satsa på din dröm! Det är en rolig utbildning och ett givande yrke. Det bästa som finns är att se sina patienter bli nöjda och glada.

Helene Svanholm
2023-12-21