Uppdragsutbildning vid Karolinska Institutet
Karolinska Institutet erbjuder kompetensutveckling genom uppdragsutbildningar inom bland annat medicin, biomedicin, odontologi, vård och hälsa samt ledarskap.
Behöver du kompetensutveckla dig? Eller är du chef och vill vidareutbilda dina anställda?
Nyheter
Några aktuella kurser just nu
Yogaträning som kompletterande behandling vid olika sjukdomstillstånd (7,5 hp)
Fördjupa din kunskap om yogaträning och hur olika yogaövningar kan användas för personer med olika sjukdomstillstånd. Det här är en unik yogautbildning som är förankrad i forskningen och som stärker dig i din yrkesroll.
Koordineringsinsatser - att koordinera sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen (7,5 hp)
För dig som arbetar som rehabkoordinator och vill fördjupa dina kunskaper om koordinering och samordning av sjukskrivning- och rehabsprocessen.
Psyk-E bas kompetensutvecklingsprogram
En serie kompetensutvecklingsprogram inom psykiatri med korta, filmade föreläsningar av Sveriges främsta experter inom området.
Onboarding av nya medarbetare - forskning, teori och praktik (7,5 hp)
Lär dig hur organisationer optimalt kan stötta nya medarbetares lärande, etablering i den nya rollen och integrering i den sociala gruppen.
Ett urval av våra kunskapsområden
Kursutbud inom inom sexuell, reproduktiv och perinatal hälsa
Utbildningar inom sexuell, reproduktiv och perinatal hälsa som vi kan erbjuda. Utifrån behov kan flertalet anordnas helt eller delvis på distans via digitala kursträffar.
Utbildningar i demensvård (distans)
Utbildningar i demensvård framtagna i samarbete med Stiftelsen Silviahemmet - för läkare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, tandläkare, tandhygienister, logopeder, dietister och audionomer.
Kursutbud inom beroendevård
Ta del av vårt utbud av kurser inom beroendevård. Alla ger högskolepoäng och de flesta kurserna ges digitalt på distans.
Kursutbud för skolpersonal
Kurser för dig som är: skolchef, lärare, elevhälsopersonal, fritidsledare, fältassistent, socialsekreterare, socialpedagog eller behandlingsassistent.
Kursutbud inom vård av äldre
Vi erbjuder ett brett utbud av kompetensutveckling för dig som är yrkesverksam inom geriatrik, primärvård och äldreomsorg.
Kompetensutveckling i motiverande samtal (MI)
Vi har ett flertal kurser för dig som är yrkesverksam och vill kompetensutveckla dig inom motiverande samtal.
Ledarskapsutbildningar
För dig som är eller ska bli chef inom hälso- och sjukvård, tandvård, socialtjänst eller annan människovårdande verksamhet, erbjuder vi flera uppskattade utbildningar.
För dig i din yrkesroll
Vidareutbildning för läkare
Karolinska Institutet har ett brett utbud av kurser för läkare. Vi har ett stort antal av SK-kurser men erbjuder även andra typer av kurser.
Vidareutbildning för sjuksköterskor
Karolinska Institutet erbjuder flera olika typer av kurser för sjuksköterskor. Du kan välja att gå en enstaka kurs eller en hel specialistutbildning.
Vidareutbildning för fysioterapeuter
Vi har flera kurser att erbjuda dig som fysioterapeut. Vi har utbildningar inom bl.a. demens, träningsfysiologi och bäckenbotten.
Vidareutbildning för psykologer
Karolinsk Institutet har ett stort utbud av kompetensutveckling för dig som är psykolog. Många kurser är poänggivande och en del är ackrediterade som specialistkurser av Sveriges Psykologförbund.
För dig med utländsk utbildning
Kunskapsprov för dig som är utbildad i och utanför EU och EES
Karolinska Institutet har fått i uppdrag av Socialstyrelsen att anordna kunskapsprov för arbetsterapeuter, biomedicinska analytiker, tandläkare och optiker utbildade i och utanför EU och EES.
Preparandkurs inför kunskapsprovet för sjuksköterskor
En uppdragsutbildning inom ramen för snabbspåret för legitimationsyrkena inom hälso- och sjukvården. Den riktar sig till sjuksköterskor utbildade utanför EU/EES och ges av Karolinska Institutet på uppdrag av Arbetsförmedlingen.
Preparandkurs inför kunskapsprovet för läkare
Preparandkursen riktar sig till läkare utbildade utanför EU/EES och ges av Karolinska Institutet på uppdrag av Arbetsförmedlingen.
Introduktion till svensk hälso- och sjukvård för personal med utländsk utbildning
En helt webbaserad introduktionskurs för hälso- och sjukvårdspersonal med utbildning från länder utanför EU/EES. Syftet är att påskynda deras etablering på arbetsmarknaden.