Kursdeltagare berättar om Transdiagnostisk kognitiv beteendeterapi för behandling av ätstörningar

Uppdragsutbildningen Transdiagnostisk kognitiv beteendeterapi för behandling av ätstörningar täcker allt från förståelse av ätstörningars fenomenologi till diagnoser och behandling.

Nyfiken på vad utbildningen kan innebära för dig? Träffa en tidigare kursdeltagare.

Sophie Newman
Sophie Newman, behandlingssamordnare, Segesholms Behandlingshem 

Sophie Newman, behandlingssamordnare, Segesholms Behandlingshem 

Vad var det som fick dig intresserad av den här utbildningen?

Jag jobbar som terapeut på ett behandlingshem där jag dagligen möter unga kvinnor med ätstörning. Då kursledaren Ata Ghaderi är erkänt bäst i Sverige på just denna problematik var det en självklarhet att gå kursen för att hålla mig uppdaterad kring de senaste rönen.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?

Absolut, det är den bästa utbildning jag har deltagit i på flera år. Den var strukturerad, genomtänkt och väldigt givande. Jag var till en början skeptisk till att den skulle genomföras över länk men jag blev snabbt motbevisad. 

Har du haft eller kommer du ha användning för det du lärt dig?

Jag genomförde en ätstörningsbehandling med en patient parallellt med utbildningen med väldigt fina resultat. Repetitionen av grunder tillsammans med ny forskning gav mersmak vilket var behövligt då just ätstörning är tungrott och stundtals väldigt krävande både för patient och behandlare. 

Mer information

I kurskatalogen nedan kan du söka efter kursen. Den ges löpande. Om det inte finns en öppen anmälan just nu är du varmt välkommen att kontakta oss för att höra när anmälan öppnar till nästa omgång.

Profile image

Kristoffer Mörtsjö

Projektsamordnare
Michelle Azorbo
2023-12-13