Kursdeltagare berättar om kursen Motiverande ledarskap

Vad tycker våra tidigare kursdeltagare om uppdragsutbildningen Motiverande ledarskap (7,5 hp)?

Henrik Höök
Henrik Höök Foto: Privat

Henrik Höök, psykolog, BUP Stockholm

Vad var det som fick dig intresserad av den här utbildningen?

När jag hörde om utbildningen tyckte jag att det lät som ett bra sätt att arbeta med ledarskap. Utbildningens fokus på metoder som går att använda konkret i verkliga situationer på arbetsplatsen tilltalade mig.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra? 

Jag rekommenderar verkligen utbildningen. Lärarna är kunniga och pedagogiska. Trots att vi hade utbildningen under pandemin kunde den genomföras på ett bra sätt över Zoom. Det kan vara svårt att hålla föreläsningar och göra övningar på distans men lärarna gjorde det smidigt och interaktivt. Jag lärde mig mycket.

Har du haft eller kommer du ha användning för det du lärt dig? 

Ja det har jag. Jag har som chef lärt mig ett bra sätt att analysera vilka problem jag behöver arbeta med på arbetsplatsen och hur jag kan ta mig an dem. MI (Motivational Interviewing)-delen har hjälpt mig med hur jag som chef kan samtala med medarbetarna så att de kan genomföra förändringar utifrån egen motivation.  

Lotta Eldh
Lotta Eldh Foto: Privat

Lotta Eldh, HR-specialist, samtalsterapeut, chefsstöd

Vad var det som fick dig intresserad av den här utbildningen

Jag är alltid nyfiken på att lära mig nya saker och uppdatera mina kunskaper. Det var också viktigt för mig att få högskolepoäng. Jag tyckte också att ämnet i kursen var väldigt nära min egen profession.  

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?  

Absolut. Jag vill ha ett syfte med vad jag gör i min yrkesroll och jag vill kunna göra skillnad för människor. Denna kurs önskar jag att alla chefer skulle kunna få ta del av. Bra ledarskap är beteenden hos chefen som i sin tur påverkar medarbetarnas beteende i en riktning som skapar bra resultat för organisationen. Tycker du detta verkar enkelt? Om inte är denna kurs nödvändig för dig.

Har du haft eller kommer du ha användning för det du lärt dig? 

Självklart kommer denna kurs vara användbar för mig, både privat och i yrkeslivet. Den gemensamma nämnaren är att lyssna och observera. "Om jag vill lyckas med att föra en människa mot ett bestämt mål måste jag först finna henne där hon är och börja just där." Citat: Sören Kierkegaard.  

Margot Björklund Kitanovic
Margot Björklund Kitanovic. Foto: Privat.

Margot Björklund Kitanovic, enhetschef, Norra Stockholms psykiatri

Vad var det som fick dig intresserad av den här utbildningen?

Jag sökte utbildningen för att jag vill utveckla mig som chef och ledare. Jag ville få ny inspiration, verktyg och strategier.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra? 

Ja, jag skulle verkligen göra det. Det är en mycket bra utbildning för chefer att utveckla sina ledarfärdigheter. Lärarna på utbildningen hade stort engagemang och intresse för varje deltagare. Jag tog med mig nya färdigheter ut till min verksamhet på en gång. 

Har du haft eller kommer du ha användning för det du lärt dig? 

Jag har verkligen haft användning för utbildningen. Den gav mig mycket på många nivåer. Jag fick nya verktyg, kunskap och insikter i mitt ledarskap genom reflektioner och feedback från lärarna och gruppmedlemmar. Jag började redan efter första kursdagen att tänka på hur jag skulle kunna använda mina nya kunskaper i min verksamhet och det har fungerat. Nu är min utmaning att den förändring vi genomgått på min avdelning skall vara hållbar på lång sikt. 

För mer information, kontakta:

Christina Bäckman

Projektkoordinator
Michelle Azorbo
2024-02-13