För studenter på kursen Akut ohälsa och integrativ omvårdnad, 4,5 hp kurskod 2DS013
På kurswebben för 2DS013 (campus och distans) hittar du allmän information som schema, kursplan, kontaktuppgifter och kursutvärderingar.
Det övergripande målet med kursen är att studenten når fördjupade kunskaper om vårdsökandes tecken och symtom vid akut ohälsa samt kan visa på kunskap, förståelse och förmåga att tillämpa integrativ omvårdnad vid ohälsa.
Kursplan
Covid-19 och Examensceremoni
Information till studenter om undervisning med anledning av corona.
Save the date! Examensceremoni för alla studenter som avslutar sin specialistutbildning VT22 blir den 3 juni kl 9-12. Hybridlösning planeras, dvs möjlighet att delta på plats men även digitalt. Mer info kommer, håll utkik i det kursrum som är det sista på ditt program samt på den mejladress du angett i Ladok.
Välkomstinformation Campus HT22
Kurs 2DS013 är den tionde och sista kursen i distriktssköterskeutbildningen - campus och genomförs i Termin 3. Kursen läses parallellt med kurs 2DS006, Farmakologi och sjukdomslära 2.
Frånvaro från examinerande arbetsmoment kan innebära ersättningsuppgift och kan innebära att i vissa fall examinationen kan genomföras först vid nästa kurstillfälle.
Obligatorisk slutexamination på campus: datum meddelas senare.
Information för hela distriktssköterskeutbildningen - campus.
- Det är en campusbaserad kurs i helfart och pågår i 6 veckor från den 7 oktober 2022 till den 6 november 2022.
- Kursen bedrivs på helfart vilket innebär 40 timmar studier i veckan och upplägget förutsätter att studietiden på 40 timmar i veckan efterlevs.
Välkomstinformation Distans VT23
Kurs 2DS013 är den tionde och sista kursen i distriktssköterskeutbildningen - distans och genomförs i Termin 5. Kursen ges första gången under VT23.
Information för hela distriktssköterskeutbildningen - distans.
- Kursen bedrivs på halvfart vilket innebär 20 timmar studier i veckan och upplägget förutsätter att studietiden på 20 timmar i veckan efterlevs.
Registrering
Som student har du tillgång till ett särskilt studentgränssnitt i Ladok där du kan få en överblick över dina studier och utföra vissa uppgifter själv. Till exempel kan du själv registrera dig på de kurser du ska läsa, skriva ut registrerings- och studieintyg samt ansöka om examen.
Registreringen öppnar en vecka innan kursstart och stänger två dagar efter kursstartsdagen. Observera att registrering för deltagande i kursen sker via Ladok och är obligatorisk för att behålla din plats på kursen. Information om webbregistrering.
Notera att du endast får tillgång till kursrummet i Canvas när du registrerar dig i Ladok.
Schema Campus
Schema för HT22 Campus publiceras två veckor innan kursstart.
Omexamination
Frågor gällande datum för restexamination och/eller kompletteringstillfällen besvaras av kursansvarig.
Kursvärdering samt kursanalys
Kursvärderingen är en del av Karolinska Institutets kvalitetsledningssystem och genomförs enligt de riktlinjer som är fastställda av Kommittén för utbildning på grundnivå och avancerad nivå.
Senast genomförda kursvärdering:
Litteratur och övriga läromedel
Litteraturöversikt hittar ni i kursplanen.
Kontaktuppgifter
Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS)
Sektionen för omvårdnad
Albertine Ranheim
KursansvarigCamilla Öberg
UtbildningsadministratörHelen Ågren
StudievägledareCanvas
Canvas är den lärplattform som används för alla kurser på KI. Här hittar du bland annat kursmaterial, inlämningsuppgifter och kan hålla kontakten med lärare och med studenter. Då kursen är webbaserad kommer all information och kommunikation ske via lärplattformen Canvas.
Notera att får endast tillgång till kursrummet i Canvas när du registrerar dig i Ladok.
Bekanta dig med lärplattformen innan kursstart med Canvas studentguide.
Logga in i Canvas
Logga in i Canvas
I lärplattformen Canvas hittar du kurswebbar för aktuella kurser i programmet. Du loggar in i canvas med ditt KI-ID och lösenord.
Student på KI
Student på KI
Här hittar du information om dina studier och studentlivet på KI, allt från studiestart - till din examen och framtida arbetsliv.
För dig som är student på specialistsjuksköterskeprogrammen
För dig som är student på specialistsjuksköterskeprogrammen
På specialistsjuksköterskeprogrammens programwebb hittar du allt som du behöver veta som student på specialistsjuksköterskeprogrammen.