För studenter på kursen Palliativ vård, (7,5hp) Fristående kurskod 2QA159
Kursen ger dig kunskaper och fördjupad förståelse för palliativ vård- och förhållningssätt. Du får förutsättningar att utifrån ditt egna specifika kompetensområde samverka i det palliativa teamet med patient och närstående i centrum. Kursen utgår från WHO:s rekommendationer där målet med palliativ vård är att förbättra livskvaliteten för patienter och familjer vid livshotande sjukdom.
Kursplan
Kursens övergripande mål
är att du ska ha förvärvat kunskaper och fördjupad förståelse för palliativ vård samt utifrån ett personcentrerat förhållningssätt utvecklat färdigheter att möta och vårda palliativa patienter och deras närstående.
Kursen skall ge förutsättningar för att utifrån det egna specifika kompetensområdet samverka i det palliativa teamet med patient och närstående i centrum. Kursen utgår ifrån WHO:s rekommendationer där målet med palliativ vård är att förbättra livskvaliteten för patienter och närstående vid livshotande sjukdom.
Schema Palliativ vård V21
Registrering
Som student har du tillgång till ett särskilt studentgränssnitt i Ladok där du kan få en överblick över dina studier och utföra vissa uppgifter själv. Till exempel kan du själv registrera dig på de kurser du ska läsa, skriva ut registrerings- och studieintyg samt ansöka om examen.
Registreringen öppnar en vecka innan kursstart och stänger två dagar efter kursstartsdagen.
Observera att registrering för deltagande i kursen sker via Ladok och är obligatorisk för att behålla din plats på kursen. Information om webbregistrering.
Tillgång till kursrummet
Fredagen före kursstart, den 15 Januari 2021, kommer du få en e-postinbjudan till den mejladress du angivit hos antagning.se. Acceptera denna och du får tillgång till kursen inne i Canvas.
Zoom undervisning - med anledning av situationen kring Covid-19
All undervisning (föreläsningar, seminarier) kommer ske i Zoom. Varje student säkerställer därför att datorn har tillräckligt bra uppkoppling för deltagande med både bild och ljud. För mer information om zoom, se nedan.
Omexamination
Frågor gällande datum för omexamination och/eller kompletteringstillfällen besvaras av kursansvarig.
Schema för Omtentamenstillfälle Sjuksköterskeprogrammet
Litteratur och övriga läromedel
Litteraturöversikt hittar ni i kursplanen
Kursvärdering samt kursanalys
Kursvärderingen är en del av Karolinska Institutets kvalitetsledningssystem och genomförs enligt de riktlinjer som är fastställda av Kommittén för utbildning på grundnivå och avancerad nivå.
Senast genomförda kursvärdering. (kommer inom kort)
Kontaktuppgifter
Kursansvarig och examinator
Ingeli Simmross
Anknuten till Undervisning/handledningUtbildningsadministratör

Marcela Millas
UtbildningsadministratörCovid-19
Den teoretiska delen av kursen kommer tillsvidare ske som distansundervisning . Vidare undervisningen kan antingen ske via distansundervisning eller på campus beroende på rådande rekommendationer pga. pågående pandemin.
Läs mer på KIs informationsida till studenter om undervisning med anledning av corona.
Canvas
Canvas är den lärplattform som används för alla kurser på KI. Här hittar du bland annat kursmaterial, inlämningsuppgifter och kan hålla kontakten med lärare och med studenter. Då kursen är webbaserad kommer all information och kommunikation ske via lärplattformen Canvas. Cirka en till två veckor före kursstart kommer du få en e-postinbjudan, till den mejladress du angivit hos antagning.se. Acceptera denna och du får tillgång till kursen inne i Canvas.
Bekanta dig med lärplattformen innan kursstart med Canvas studentguide.
Logga in i Canvas
Logga in i Canvas
I lärplattformen Canvas hittar du de kurser du är antagen på. Du loggar in i canvas med ditt KI-ID och lösenord.
Student på KI
Student på KI
Här hittar du information om sådant som rör dina studier och studentlivet på KI. Från studiestart och under studietiden - till examen och ditt framtida arbetsliv.
För dig som är student på specialistsjuksköterskeprogrammen
För dig som är student på specialistsjuksköterskeprogrammen
På specialistsjuksköterskeprogrammens programwebb hittar du allt som du behöver veta som student på specialistsjuksköterskeprogrammen.