För studenter på kursen Pediatrisk omvårdnad med inriktning mot akutsjukvård, 7,5 hp kurskod 2QA274

På denna sida hittar du studieguide/schema, kursanalys och kontaktuppgifter till kursen.

Kursplan

Välkomstinformation

Om kursen

Kursen är en fristående kurs som genomförs på halvfart och webbaserat med en studiedag online via Zoom och en studiedag på plats på Södersjukhuset. Den pågår i 10 veckor från den 15 januari till den 22 mars 2024.

 

Kursen syftar till att du ska förvärva fördjupade kunskaper inom ämnet omvårdnad inom pediatrisk akutsjukvård. Akutsjukvården inom pediatriken har en central roll och nya och fördjupade kunskaper behövs för att möta barn, ungdomar och deras familjer i det akuta skedet.

 

Söker du/är du antagen till fördjupningskurs (kurskod 2BU017), besöker du denna sida: https://utbildning.ki.se/student/omvardnad-inom-pediatrisk-akutsjukvard-fordjupning-75-hp/2bu017.

 

Obligatoriska studiedagar

  • 18 januari kl. 12.20-16.30, online i realtid via mötesverktyget Zoom (dvs. ej på plats på lärosätet).
  • 22, 23 eller 25 januari kl. 08.45-16.30, Södersjukhuset (Obs! 1/3 av gruppen vid varje tillfälle = endast ett av datumen för varje student). OBS! Begränsat antal deltagare, så i första hand erbjuds plats till ordinarie antagna och i mån av plats till reserver. Gruppindelning och datum meddelas efter registrering.

Övrig undervisning sker i Canvas.  

 

Aktivera studentkonto

För att studera vid Karolinska Institutet måste du ha ett aktivt studentkonto. Är det första gången du är student vid KI måste du själv aktivera studentkontot enligt instruktionerna på Mitt studentkonto. Om du redan är student på KI använder du samma studentkonto som du har sedan tidigare.

 

Registrering i Ladok

För att behålla din plats och delta i kursen är registrering i Ladok obligatorisk. Du registrerar dig själv i Ladok. Registreringen öppnar 28/12 2023 och stänger 9/1 2024. Tillgång till kursrummet i Canvas får du automatiskt när du har kursregistrerat dig i Ladok. Mer information om webbregistrering.

 

Studieguide

Kursanalys och kursvärdering

Kontaktuppgifter

Ana Maria Seguel

Utbildningsadministratör

Canvas

Canvas är den lärplattform som används för alla kurser på KI. Här hittar du bland annat kursmaterial och inlämningsuppgifter och kan hålla kontakten med lärare och studenter. Då kursen är webbaserad kommer all information och kommunikation ske via lärplattformen Canvas. Cirka en till två veckor före kursstart kommer du få en e-postinbjudan till den mejladress du angivit hos antagning.se. Acceptera denna och du får tillgång till kursen inne i Canvas.

LK
Innehållsgranskare:
Ana Maria Seguel
2023-11-16