För studenter på kursen Arbetsfysiologi och ergospirometri (7,5 hp) kurskod 2QA240
Syftet med kursen är att lära ut hur och varför ergospirometri utförs, hur data tolkas och specifik applicering för olika patientgrupper. Utöver detta kommer en gedigen arbets- och idrottsfysiologisk bakgrund att ges. Se schema för mer information. Teoretiska moment kommer att varvas med praktiska demonstrationer i små grupper och fallgenomgångar.
Kursplan
Kursinformation
Den här kursens ger dig fördjupade kunskaper inom arbetsfysiologi och ergospirometri (arbetsprov med analys av andningsgaser) vid såväl normala som patofysiologiska tillstånd. I kursen diskuteras anpassning till akut och långvarigt fysiskt arbete samt arbetsfysiologiska tester med fokus på ergospirometri.
Detta är en fristående kurs som främst riktar sig till dig som är biomedicinsk analytiker, läkare, sjuksköterska, fysioterapeut, idrottsmedicinare eller har liknande utbildning om minst 120 hp.
Kursen går helt på distans och omfattar föreläsningar, seminarier och diskussioner on-line samt övningsuppgifter via läroplattform. Kursen omfattar tre tema-områden som var och en avslutas med ett obligatorisk seminarium.
Välkomstinformation
Kursen startar med en digital kick-off på zoom ons 19 jan kl 17-18 (ca).
Innan dess är det bra om du bekantar dig med Canvas.
Obligatoriska seminarium via zoom kommer ske följande tider:
Tors 3 mars kl 17-20.
Måndag 25 april kl 17-20.
Ons 1 juni kl 17-20.
Utöver inspelade föreläsningar kommer det schemaläggas ett antal live föreläsningar via zoom på vardagskvällar. Dessa kommer spelas in och kan ses i efterhand. Mer information kommer vid kursstart.
Väl mött!
Schema
Detaljerat schema kommer inför kursstart.
Kursanalys och kursvärdering
Kontaktuppgifter
Helena Wallin
Kursansvarig
Logga in i Canvas
I lärplattformen Canvas hittar du kurswebbar för aktuella kurser i programmet. Du loggar in i canvas med ditt KI-ID och lösenord.

Student på KI
Här hittar du sådant som rör dina studier och studentlivet på KI. Från studiestart och studietid - till examen och ditt framtida arbetsliv.